Конституционният съд в Испания официално анулира декларацията на каталунския парламент,

...
Конституционният съд в Испания официално анулира декларацията на каталунския парламент,
Коментари Харесай

Испанският конституционен съд отмени декларацията за независимост на Каталуня

Конституционният съд в Испания публично анулира декларацията на каталунския парламент, с която самостоятелната област разгласи самостоятелност от Мадрид на 27 октомври, написа " Ел мундо ".

Анулиран е и Законът за прехода, признат през септември, с който Народното събрание в Барселона дефинира механизмите на обособяване от Испания след референдума на 1 октомври. Той включваше разпореждания, които Мадрид оспорваше още преди референдума, като оповестяването на самостоятелност 48 часа след формалните резултати и неналичието на най-малък предел, който би направил референдума годен.

Агенция " Ройтерс " отбелязва, че решението е било предстоящо след всички ограничения, подхванати от испанските управляващи в последните две седмици от едностранното оповестяване на самостоятелност в Барселона. Отмяната беше поискана от държавното управление, с цел да се отстрани всякакво подозрение, че декларацията няма правна стойност. Съдът настояваше, че тов не е належащо, тъй като анулацията на съвещание на 10 октомври, на което се е очаквало да бъде оповестена независимостта, е задоволителна гаранция, че сходно решение би се смятало за незначително.

В определение съдът споделя и че ръководителят на Народното събрание Карме Форкадел - която на следващия ден ще се яви пред Националния съд на Испания - и други членове на парламентарното управление - е виновна за непокорство, както твърди държавното управление в Мадрид в молба до най-висшият съд на страната.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (137)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР