Конституционният съд обяви, че прехвърлянето на отговорността за разплащане с

...
Конституционният съд обяви, че прехвърлянето на отговорността за разплащане с
Коментари Харесай

КС обяви, че НС не може да одобрява разплащанията за пътищата

Конституционният съд разгласи, че прехвърлянето на отговорността за разплащане с пътните компании към Народното събрание опонира на главния закон и на процедура анулира решението на Народно събрание. Така Конституционен съд отвори вратата освен за проблеми по това разплащане, само че и за частни искове на компаниите към страната. 

Припомняме, че през април тогавашните ръководещи от " Продължаваме промяната " съумяха да прокарат тезата, че одобряването на най-малко от половината средства, които страната би трябвало да разплати към пътностроителните компании би трябвало да се вземе от депутатите, а не от министерски съвет. 

Причина за това бе подозрението на Политическа партия, че пътностроителните компании ще получат и пари за незавършено, даже незапочнало строителство на инфраструктура. Така на 20 април депутатите утвърдиха разплащането на половината от отговорностите на страната за поддръжка на републиканската пътна мрежа. Останалите 50% пък бе решено да се заплащат единствено след експлицитни решения на Народното събрание. 

Напълно предстоящо, тогава ГЕРБ сезираха Конституционен съд с изказванието, че такова решение не зачита разделянето на управляващите и че е тип прекачване на отговорност. 

Конкретните текстове от решението на Конституционния съд към момента не са оповестени. Докладчик по делото е Атанас Семов. 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР