Конституционният съд образува дело заради избора на председател на Сметната

...
Конституционният съд образува дело заради избора на председател на Сметната
Коментари Харесай

КС образува дело за избора на шеф на Сметната палата

Конституционният съд образува дело поради избора на ръководител на Сметната палата, оповестява.

Това се случва ден, откакто президентът Румен Радев нападна в Конституционен съд решението на Народното събрание да назначи Горица Грънчарова-Кожарева за изпълняваща функционалностите на ръководител на институцията до избора на нов.

Държавният глава смята, че с решението си депутатите освен не са преодолели следствията от решението на Конституционният съд да анулира освобождението на Цветан Цветков като началник на Палатата, само че и са го нарушили.

Припомняме, през вчерашния ден уволненият от бившето Народно заседание ръководител на Сметната палата Цветан Цветков не беше позволен до работното си място. В отговор от институцията показаха, че е издадена заповед за краткотрайно ограничение достъпа на гости в постройката. В тази връзка Цветан Цветков не е настоящ ръководител на Сметната палата, а клиент - по тази причина и не е бил позволен в постройката.

През януари в края на своята работа 48-ят парламент реши да в профил Цветан Цветков като началник на Сметната палата. Извънредната точка в дневния ред на Народно събрание беше импортирана от ръководителите на парламентарните групи на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ". На негово място като краткотрайно изпълняваща длъжността бе определена Горица Грънчарова.

Впоследствие Политическа партия и Демократична България сезираха Конституционният съд по проблема. Конституционен съд разгласи освобождението на Цветков за противоконституционно и го възвърне на поста.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР