Конституционният съд образува дело за установяване на противоконституционност спрямо промените

...
Конституционният съд образува дело за установяване на противоконституционност спрямо промените
Коментари Харесай

Конституционният съд образува дело за текстове от Закона за здравето

Конституционният съд образува дело за определяне на противоконституционност по отношение на измененията в Закона за здравето по искане на президента Румен Радев.

" Днес, 14.05.2020 година, Конституционният съд образува конституционно дело № 7/2020 година по искане на президента на Република България за определяне на противоконституционност на член 63, алинея 2-7 от Закона за здравето (обн., Дъждовни води, бр. 70 от 10.08.2004 година, посл. изм. и доп. Дъждовни води, бр. 44 от 13.05.2020 г.) ", оповестиха от Конституционен съд.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев сезира Конституционния съд за нови текстове от Закона за здравето. Още през вчерашния ден той разгласи това свое желание, подписвайки указа за обявяване на измененията в закона. Президентът счита, че оповестяването на безсрочна епидемиологична конюнктура може да ограничи цивилен права. Той оспорва метода, по който ръководещите ще преценят въвеждането на епидемиологична конюнктура, както и опцията тя да бъде безсрочна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР