Конституционният съд образува дело за установяване на противоконституционност на възлагането

...
Конституционният съд образува дело за установяване на противоконституционност на възлагането
Коментари Харесай

Конституционният съд образува дело за новите реактори на АЕЦ „Козлодуй”

Конституционният съд образува дело за определяне на противоконституционност на възлагането на Министерски съвет да подписа контракт със Съединени американски щати за нова мощ на АЕЦ „ Козлодуй “, оповестиха от пресцеснтъра на съда. 
Комисията по енергетиката в Народното събрание разпореди на Министерски съвет да организира договаряния с държавното управление на Съединени американски щати за подписване на Междуправителствено съглашение за създаване на нова нуклеарна мощ в АЕЦ " Козлодуй " с технологията АP1000 (блок 7 на АЕЦ " Козлодуй " ). Българска социалистическа партия и „ Възраждане ” оповестиха в сряда, че ще сезират Конституционния съд.
" Конституционният съд образува конституционно дело № 3/2023 година по искане на народни представители от 48-то Народно заседание за определяне на противоконституционност на Решение на 48-то Народно заседание за възлагане на Министерски съвет за осъществяване на договаряния с държавното управление на Съединени американски щати по отношение на сключването на Междуправителствено съглашение за създаване на нова нуклеарна мощ в АЕЦ „ Козлодуй " с технологията АР 1000, признато от Народното събрание на 12.01.2023 година, обнародвано в бр. № 6 от 20.01.2023 година на Държавен вестник ", излиза наяве от събощение на съда. 
Докладчик по делото е арбитър Павлина Панова, допълват от пресцентъра на Конституционен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР