Конституционният съд не позволи на бившия икономически министър Кирил Петков

...
Конституционният съд не позволи на бившия икономически министър Кирил Петков
Коментари Харесай

Конституционният съд: Кирил Петков няма да събира още доказателства за гражданството си

Конституционният съд не разреши на някогашния стопански министър Кирил Петков да събира още доказателства за поданството си.

Единодушно 11-те магистрати са приели писмени доказателства по проблема с двойното поданство на Петков и са отказали да го конституират като заинтригувана страна по делото.

Казусът с двойното поданство на Кирил Петков стартира наскоро. Съдът бе сезиран от депутати на ГЕРБ, а при започване на септември стартира разглеждането на проблема.

Съдът би трябвало да откри дали някогашният стопански министър е бил двоен жител по време на мандата си. Преди дни стана ясно, че в предоставения от него документ се показва, че той е престанал да е канадски гражданин от 20 август.

При образуването на делото съдът изиска документи от президента, министерствата на правораздаването и на външните работи, както и от самия Кирил Петков.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР