Конституционният съд на Русия призна за законно правото на съда

...
Конституционният съд на Русия призна за законно правото на съда
Коментари Харесай

В Русия разрешиха на съда да конфискува имущество от приятели и познати на чиновници-крадци

„ Конституционният съд на Русия призна за законно правото на съда да лишава имуществото на другари и близки на хванатите в кражба и корупция държавни служители, в случай че те не могат да потвърдят законността на средствата, с които са купували коли и парцели, написа съветското издание „ Московский комсомолец “ в материал, показан без редакторска интервенция, представен от " Фокус ". Ето какво написа още в него:
Руснаците би трябвало да благодарят на най-известния в страната полковник. Захарченко, Неговите родственици и познати смятат, че нелегално им е иззето имущество за повече от 9 милиарда рубли. Те, както считат, не се отнасят към лицата, задължени да потвърдят законността на парите, с които са придобивали коли и парцели.
Изданието напомня, че имуществото е конфискувано през 2017 година по решение на Никулинския съд на Москва. Съдът счете, че приходите на Захарченко и членовете на фамилията му по никакъв метод не им разрешават да си купуват такова количество коли и недвижими парцели. Обидените родственици и другари стигнаха до Конституционния съд.
Той, от своя страна, взе в действителност национално решение: може да се иззема от всеки жител в интерес на страната имущество, в случай че то е добито с приходи, чиято правда не може да бъде птовърдена, а освен от служителите и членовете на техните фамилии.
За да стане по-ясно: Хващат служител в корупция и съдът взима решение да конфискува имуществото му. Това, което е добито нелегално и е записано на брачната половинка и децата се взима без въпроси. А в случай че е записано на тъщата или на другар, то тук има специфичност. Според закона за контрола на разноските на държавните чиновници нито тъщата, нито приятелите са длъжни да потвърдят, че имуществото е получено по противозаконен метод. Тоест, има явна малка врата, с цел да не се върне откраднатото на страната.
Но тук Конституционният съд стартира да гори с напалм: конфискацията на имущество от далечни родственици и другари „ се отнася до специфичните законови ограничения “. И по никакъв метод не нарушава правата им, в случай че показват на съда доказателства за законния генезис на средствата, с които е добита собствеността. Справка за приходите по формуляр 2-НДФЛ, да вземем за пример.
Ако не навлизате в законови тънкости - тук това е обгорена земя към подкупен чиновник. Е, кой желае да бъде притеглен към дело в сегашните ни правосъдни производства? Може в действителност да си си купил „ Бентли “ със своите пари, само че просто към този момент си изхвърлил бележката. Отиди в съда и докажи, че това не ти е подхвърлено от някой другар, който е заловен с подкупи. Всичко ще бъде отнето - който не се е скрил, съдът не е отговорен.
От друга страна, а от какво може да се опасява честното болшинство? Честните хора не просто нямат „ Бентли “, а живеят от заплата до заплата и парите в никакъв случай не им стигат. А корумпираният служител, и всички схващат това, ще излежи присъдата си и отново няма да остане безпаричен. А в този момент, може би, ще бъде. Поне възможностите за сходен резултат се усилиха.
Изданието показва, че 83% от благосъстоянието в Русия е в ръцете на 10% от популацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР