Конституционният съд на Румъния обяви, че референдумът за традиционното семейство

...
Конституционният съд на Румъния обяви, че референдумът за традиционното семейство
Коментари Харесай

Конституционният съд на Румъния одобри референдум срещу еднополовите бракове

Конституционният съд на Румъния разгласи, че референдумът за обичайното семейство е легален , осведомят локални медии.

На 7 октомври в балканската страна ще се организира всенародно допитване дали да се промени определението за семейство , заложено в Член 48 на Конституцията на Румъния, което може да докара до оповестяване на еднополовите бракове за противозаконни . Допитването се провежда след гражданска самодейност, събрала повече от 3 милиона подписа в поддръжка на референдум и повече от 500 000 , изисквани, с цел да се инициира допитване за конституционна смяна.

В момента в конституцията фамилията се дефинира като брак " сред двама съпрузи ", само че създателите на самодейността желаят смяна, тъй че фамилията да е съюз сред мъж и жена . Ако мярката бъде призната, еднополовите бракове в Румъния ще са противоконституционни.

Поправката е подкрепяна от множеството политици и религиозни организации , само че против нея се афишира румънският президент Клаус Йоханис.

Конституционният съд на Румъния реши, че законопроектът, изменящ главния закон на страната, че фамилията е учредено на брак сред мъж и жена - вместо на сегашната дефиниция на " двама съпрузи " - е сходство с конституцията.

Сенатът одобри нормативния акт за референдума предишния вторник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР