Конституционният съд на Грузия анулира глобите, наложени до момента на

...
Конституционният съд на Грузия анулира глобите, наложени до момента на
Коментари Харесай

Грузия легализира канабиса за лично ползване

Конституционният съд на Грузия анулира санкциите, наложени досега на наказани за приложимост на канабис в кавказката страна с претекста, че става дума за "правото им на персонално развиване ". Той обаче удостовери, че развъждането и продажбата на тази дрога остават под ударите на закона, съобщи Франс прес.

В решението си Констутиционният съд прогласява, че "да се санкционира потреблението на марихуана опонира на грузинската конституция ".

До момента персоналното ползване на канабис се наказваше с санкция от към 170 евро, напомня Франс прес.

Конституционният съд прецизира, че използването на марихуана целесъобразно се преследва, когато съставлява "заплаха за трето лице ", да вземем за пример в случай че се прави в "образователни институции и някои публични пространства ".

Грузинското държавно управление бе упреквано от правозащитници поради, съгласно тях, прекалено наказателен метод в битката с опиатите, напомня Франс прес.

През май хиляди хора демонстрираха в столицата Тбилиси под звуците на електронна музика в символ на митинг против полицейски акции в нощните заведения в границите на акция за битка с използването на опиати.

Според някои от присъствалите гости на заведенията полицията е употребила по отношение на тях непропорционална мощ, а откриването на дрога при обиските е било режисура, разиграна от служителите на реда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР