Конституционният съд на Германия отхвърли жалба на крайнодясната партия Алтернатива

...
Конституционният съд на Германия отхвърли жалба на крайнодясната партия Алтернатива
Коментари Харесай

Алтернатива за Германия не успя да осъди Меркел за мигрантската криза

Конституционният съд на Германия отхвърли тъжба на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (AfD) против демократичната бежанска политика на държавното управление на канцлера Ангела Меркел, осведоми " Ройтерс ".

Съдът постанови, че AfD - най-голямата опозиционна партия в долната камара на Народното събрание - не е съумяла да потвърди по какъв начин решението на Меркел да отвори границите за мигранти през 2015 година , без да изиска утвърждението на Народното събрание на Германия, е можело да засегне конституционните права на партията.

Съдът даже отхвърли да чуе настояването, което беше импортирано от парламентарната група на крайнодясната партия през май.

Решението нанася удар върху антиимигрантската партия, която водеше акция против мигрантската политика на Меркел - проблем, който оказа помощ на " Алтернатива за Германия " за първи път да завоюва места в националния парламент след изборите през септември 2017 година

Според партията Германия е трябвало да върне мигрантите и държавното управление да потърси утвърждението на Народното събрание преди да отвори границите. " Алтернатива за Германия " изиска от съда да постанови, че Меркел е трябвало да потърси утвърждението на Бундестага. Съдът обаче отхвърли настояването и акцентира, че партията е спечелила посланичество в Народното събрание две години по-късно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР