Конституционният съд на Германия отхвърли днес обжалване, подадено от Беате

...
Конституционният съд на Германия отхвърли днес обжалване, подадено от Беате
Коментари Харесай

Германка, осъдена за тероризъм, загуби обжалване на присъдата си

Конституционният съд на Германия отхвърли през днешния ден обжалване, подадено от Беате Чепе, наказана за тероризъм, против доживотната ѝ присъда за нейната роля в убийството на 10 индивида, най-вече с мигрантски генезис, предадоха АП и ДПА.

Съдът постанови, че не са показани доказателства, които да демонстрират, че са нарушени главните права на 47-годишната Чепе.

През 2018 година тя беше приета за отговорна от съд в Мюнхен по 10 обвинявания в преднамерено ликвидиране по отношение на присъединяване ѝ в расово стимулираните убийства на осем души от турски и един от гръцки генезис, както и на полицейска служителка, осъществени сред 2000 и 2007 година от неонацистката група " Националсоциалистически незаконни ". 

Германката също по този начин беше приета за отговорна в принадлежност към терористична организация, присъединяване в две бомбени набези и над 10 банкови обира, а също в опит за ликвидиране по отношение на подпалването на скривалището на групата след разкриването ѝ.

Чепе е единственият останал жив член на групата. Другите двама – Уве Мундлос и Уве Бьонхарт, бяха открити мъртви в апартамент през 2011 година, откакто, както наподобява, са се самоубили, с цел да не бъдат задържани след несполучлив грабеж.

Чепе отхвърли да е участвала на някое от убийствата, само че съдът стигна до заключението, че тя е взела участие в планирането на всяко от тях.

От техническа позиция нейната присъда разрешава освобождение от пандиза след излежаване на 15 години, само че на процедура това безусловно е невероятно.

Чепе се отнесе към Конституционния съд, откакто Върховният съд отхвърли нейното обжалване предходната година, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР