Конституционният съд на Германия отговори на европейските интуиции, които разкритикуваха

...
Конституционният съд на Германия отговори на европейските интуиции, които разкритикуваха
Коментари Харесай

Нашето послание към ЕЦБ е почти хомеопатично, отговори германски съд на критиката на ЕС

Конституционният съд на Германия отговори на европейските предчувствия, които разкритикуваха решение на немския съд, което слага под въпрос програмата на Европейската централна банка (ЕЦБ) за изкупуване на облигации, осведоми Агенция Франс Прес.

" Нашето обръщение към ЕЦБ е съвсем хомеопатично " , разяснява водещият арбитър по случая Петер Хубер пред всекидневника " Зюддойче цайтунг ". Той акцентира, че са поискали от ЕЦБ да одобри отговорността си пред обществото и също да оправдае програмата си , в това число и пред хората, които са в неизгодна позиция поради ограниченията.

Миналата седмица Конституционният съд на Германия сложи под въпрос програмата на ЕЦБ за изкупуване на облигации. Съдиите в Карлсруе дадоха на банката три месеца да оправдае тласъците и да покаже, че изгодите от всеобщото изкупуване на държавни облигации са повече от страничните резултати. Ако банката не го направи, немските съдии ще забранят на Бундесбанк да взе участие в схемата от 2 трилиона евро.

Съдът на Германия също разкритикува разрешението на Съда на Европейски Съюз в Люксембург да се изкупуват активи и акцентира, че Германия не е задължена да съблюдава решението на евросъда . Германското правосъдно решение провокира гневна реакция от Европейски Съюз.

Шефът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разяснява, че могат да подхващат правни дейности против Германия.

Преди дни в отговор на решението на немския съд Съдът на Европейския съюз постанови, че единствено той има право да взема решение дали институциите на Европейски Съюз нарушават разпоредбите на блока.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР