Конституционният съд на Еквадор обяви вчера, че одобрява еднополовите бракове,

...
Конституционният съд на Еквадор обяви вчера, че одобрява еднополовите бракове,
Коментари Харесай

Еквадор разреши еднополовите бракове

Конституционният съд на Еквадор разгласи през вчерашния ден, че утвърждава еднополовите бракове, заяви Франс прес. Конституцията на страната от 2008 година дефинира брака като съюз сред мъж и жена, напомня организацията.

Съдът посочи в официално съобщение, че бракът сред две лица от един и същи пол е бил утвърден от пет от деветте му магистрати на закрито съвещание. Четиримата съдии, дали своят вот срещу, се аргументирали, че с цел да се признае брак сред хомосексуалисти е належащо първо това да бъде легализирано посредством конституционни промени, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Решението на Конституционния съд е наложително и ще би трябвало да бъде приложено в страната ", съобщи пред Агенция Франс Прес някогашният ръководител на Върховния съд и някогашен основен прокурор Густаво Медина.

" Това значи, че Еквадор е по-егалитарен, по-справедлив от през вчерашния ден, че човешките права са идентични за всички, без дискриминация ", добави юристът Кристиан Паула от фондацията Пакта, която поучава десетина еднополови двойки, искащи да сключат брак.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР