Конституционният съд на Еквадор обяви, че одобрява еднополовите бракове, съобщи

...
Конституционният съд на Еквадор обяви, че одобрява еднополовите бракове, съобщи
Коментари Харесай

Конституционният съд на Еквадор одобри еднополовите бракове

Конституционният съд на Еквадор разгласи, че утвърждава еднополовите бракове, заяви Франс прес. Конституцията на страната от 2008 година дефинира брака като съюз сред мъж и жена, напомня организацията.

Съдът посочи в официално съобщение, че бракът сред две лица от един и същи пол е бил утвърден от петима от деветтимата му магистрати на закрито съвещание. Четиримата съдии, дали своят вот срещу, се аргументирали, че с цел да се признае брак сред хомосексуалисти е належащо първо това да бъде легализирано посредством конституционни промени.

" Решението на Конституционния съд е наложително и ще би трябвало да бъде приложено в страната ", съобщи пред Агенция Франс Прес някогашният ръководител на Върховния съд и някогашен основен прокурор Густаво Медина.

" Това значи, че Еквадор е по-егалитарен, по-справедлив от през вчерашния ден, че човешките права са идентични за всички, без дискриминация ", добави юристът Кристиан Паула от фондацията Пакта, която поучава десетина еднополови двойки, искащи да сключат брак.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР