Конституционният съд (КС) заличи от правния мир петте месеца и

...
Конституционният съд (КС) заличи от правния мир петте месеца и
Коментари Харесай

КС заличи Станислав Тодоров като шеф на КЕВР

Конституционният съд (КС) заличи от правния мир петте месеца и половина, през които Станислав Тодоров (издигнат от " Подължаваме смяната " ) беше ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), осведомиха от " Лекс.бг ".

Съдът разгласи за противоконституционно решението на Народното събрание от 9 февруари 2022 година за избора му. Според магистратите Тодоров в никакъв случай не е бил ръководител на КЕВР .

Причината за това решение е признатото преди две години от самия Конституционен съд ново пояснение, съгласно което оповестените за противоконституционни решения на Народното събрание са невалидни от момента на влизането им в действие . През 2020 година конституционните съдии придадоха противоположна мощ на някои свои актове и решението, с което оповестиха за противоконституционен избора на ръководител на КЕВР, е един от тях.

Припомняме, Тодоров встъпи в служба на 10 февруари 2022 година, само че съгласно днешното решение той в никакъв случай не е бил отпред на регулатора.

Решението на Конституционен съд " отваря вратата " и за оборване на решения на КЕВР , признати след встъпването на Тодоров на поста.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР