Конституционният съд (КС) законовия текст, който предвижда отстраняването на кметове,

...
Конституционният съд (КС) законовия текст, който предвижда отстраняването на кметове,
Коментари Харесай

КС защити процедурата за отстраняване на кметове с фирми

Конституционният съд (КС) законовия текст, който планува отстраняването на кметове, които не са подхванали дейности, с цел да прекратят комерсиалната си активност в период от месец след клетвата. Нормата бе атакувана от депутатите от Българска социалистическа партия и състав на Върховния административен съд поради.

Съставът на висшия съд и Българска социалистическа партия твърдяха по конституционното дело, че текстът от Закона за локалното самоуправление разрешава премахване на кметове на чисто официални учредения. Другият мотив бе, че съдът е лишен от опция да реши всъщност позволено ли е нарушаване или не.

Българска социалистическа партия счита, че законът нарушава човешките права, правилата на правовата страна и е в ущърб на Изборния кодекс.

Победата на Румен Томов в Благоевград бе един от тежките политически удари, които ГЕРБ понесе на последните локални избори. Партията на Бойко Борисов концентрира в Благоевград стабилен финансов запас за саниране на старите панелни блокове. Въпреки това кметът от ГЕРБ Атанас Камбитов загуби изборите от претендента на Българска социалистическа партия.

Камбитов обаче съумя да излови Томов, че не е излязъл от ръководството на компанията си в период от месец след клетвата. Поради тази причина бе сезирана Общинската изборна комисията, която първо отхвърли да в профил Томов, а решението бе обжалвано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР