Конституционният съд е гарант за върховенството на закона, а това

...
Конституционният съд е гарант за върховенството на закона, а това
Коментари Харесай

За подкрепа на българската и на македонската комисия призова Радев

" Конституционният съд е поръчител за върховенството на закона , а това е измежду най-важните условия за участие в Европейския съюз ".
Това съобщи президентът Румен Радев по време на срещата си с делегация от Конституционния съд (КС) на Република Македония, ръководена от ръководителя - Никола Ивановски. Македонските посетители са на аудиенция в постройката на президентската администрация, оповестиха от пресслужбата на Радев.

Според президента конституционните съдилища могат да си сътрудничат ползотворно и да обменят опит . Румен Радев прикани и за поддръжка на българската и на македонската мултидисциплинарни комисии, които се занимават с решаването на откритите въпроси сред България и Република Македония .

Партньорството сред конституционните съдилища на България и на Македония е значима стъпка за развиването на двустранните връзки, акцентира Радев.

Държавният глава уточни, че с подписването на контракта за добросъседство България и Република Македония са дали образец на всички страни от района по какъв начин проблемите могат да бъдат преодолявани в името на разговора и разбирателството. " Важно е да покажем, че този контракт работи и да се водим от духа му ", съобщи президентът.

 Историци и дипломати влизат в комисията по контракта с Македония
Историци и дипломати влизат в комисията по контракта с Македония

Комисията е деликатно подбрана, съгласувана е и с Българска академия на науките, увери Захариева

Председателят на Конституционния съд на Македония Никола Ивановски срещна президента Румен Радев с работата, компетенциите и пълномощията на Конституционен съд на Република Македония.
Той благодари за всестранната поддръжка на България като ръководител на Съвета на Европейски Съюз и изключително във връзка с евроатлантическата вероятност пред западната ни съседка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР