Конституционният съд допусна за разглеждане искането на президента Румен Радев

...
Конституционният съд допусна за разглеждане искането на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Предстои КС да разгледа искането на Радев за Временната комисия за Конституцията

Конституционният съд позволи за разглеждане настояването на президента Румен Радев за оповестяване за противоконституционно Решението на Народното събрание за основаване на Временна комисия за разглеждане на план на Конституцията на Република България, заяви БТН.

Припомняме, на 14 август министър председателят Бойко Борисов в своя изказване предложи. Тогава Борисов даде обещание, да се отдръпна в деня, когато бъде свикано Велико национално заседание.

Междувременно първото предложение за нов Основен закон на ГЕРБ, което бе импортирано тържествено в Народното събрание , бе главно редактирано, а правосъдният министър Данаил Кирилов подаде оставка.
 Президентът оспорва комисията на ГЕРБ за Конституцията пред Конституционния съд
Президентът оспорва комисията на ГЕРБ за Конституцията пред Конституционния съд

Да разисква към този момент импортиран план може единствено Велико народно събрание

с искане да бъде оповестено за противоконституционно решението за основаване на краткотрайната комисия по плана на ГЕРБ за нова Конституция.

Припомняме, такова решение бе взето на 2 октомври по предложение на ГЕРБ, а.

В настояването си президентът уточни, че промени във към този момент импортиран план за нова Конституция може да прави единствено Велико национално заседание, а настоящото Народно заседание има право да разисква единствено дали по плана следва да се свика Велико национално заседание или не.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР