Конституционните съдии отхвърли атакуваните от БСП промени в бюджета на

...
Конституционните съдии отхвърли атакуваните от БСП промени в бюджета на
Коментари Харесай

Конституционният съд отхвърли атакуваните от БСП промени в бюджета на НЗОК за 2019г.

Конституционните съдии отхвърли атакуваните от Българска социалистическа партия промени в бюджета на НЗОК за 2019г. Решението на съда е оповестено на уеб страницата на институцията. Магистратите означават, че част от настояването на народните представители е отклонено. Мотивите за решението се чакат.
В решението е разказано, че 12-те висши магистрати са се разделили по равно, и не са съумели да образуват болшинство от 7 гласа по проблема.
Затова решението на Конституционен съд е настояването на 66-депутати от левицата да бъдат анулирани параграфи от преходните и заключителни разпореждания на Закона за бюджета на Здравната каса за 2019г. да бъде отхвърлено.
Actualno.com напомня, че Българска социалистическа партия нападна бюджета на Касата в Конституционен съд в края на 2018г., когато с приемането му, се постановиха промени в още 17 закона в опазването на здравето. С тях се трансформираха и някои от политиките в опазването на здравето. Освен всичко друго, те бяха оферти за промени сред двете четения на бюджета на касата.
Реално с признатата финансова рамка тогава, Здравната каса пое функционалностите на Фонда за лекуване на деца в чужбина, да вземем за пример. ПОДРОБНОСТИТЕ ТУК.
Тогава от Българска социалистическа партия записаха в настояването си до Конституционен съд, че не може посредством бюджетния закон да се организира политика в дадена сфера, тъй като той е фиктивен и не урежда публични връзки. Бюджетът е единствено финансова стратегия за осъществяване на избрани политики, акцентират депутатите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР