Koнституционалистът Пламен Киров заяви, че според него служебният министър-председател ще

...
Koнституционалистът Пламен Киров заяви, че според него служебният министър-председател ще
Коментари Харесай

Коя е Горица Грънчарова – Кожарева, спрягана за служебен премиер

Koнституционалистът Пламен Киров съобщи, че съгласно него служебният министър-председател ще е жена. „ Струва ми се, че ще има длъжностен министър-председател и той ще бъде жена. Постът ще поеме Горица Кожарева, която е зам.-председател на Сметната палата ”, сподели Киров по NOVA NEWS, малко откакто от Има Такъв Народ върнаха празна досието с третия мандат.



Коя е Горица Грънчарова – Кожарева?


Горица Грънчарова – Кожарева е родена на 9 април. Магистър е по компетентност „ Счетоводство и Контрол “ в Стопанска академия „ Д.А. Ценов “, Свищов.

През годините е заемала позиции на началник Одитно поделение , извършващо финансови одити, одити за сходство при финансово ръководство и одити на осъществяването и управлява работна група за разработване на частта „ Одити за сходство “ на Наръчника за използване на интернационално приетите одитни стандарти и одитна активност на Сметната палата; член на Консултативния съвет на Сметната палата; основен експрерт в Национална агенция за приходите.

От 13 април 2005 година до 26 януари 2011 година е член на Сметната палата на Република България. Ръководител е на поделение, извършващо одитите в: Министерство на защитата, Министерство на околната среда и водите, Национален статистически институт, Комисия за отбрана на персоналните данни, Съвет за електронни медии, Българско национално радио, Българска национална телевизия, Българска организация за експортно обезпечаване ЕАД.

От 11 юни 2014 до 26 март 2015 година още веднъж е член на Сметната палата на Република България. Ръководи одитно поделение с обсег Народно заседание, Администрация на президента, Министерски съвет, Конституционен съд, Омбудсман, Българска народна банка, МТСП, Министерство на младежта и спорта, няколко централни комисии и висши учебни заведения. Ръководи и работната група за разработване на частта “Одити за сходство " на Наръчника за използване на интернационално приетите одитни стандарти и одитната активност на Сметната палата.

През 2015 година е определена от Народното събрание на Република България за заместник-председател на Сметната палата, където управлява Одитни дирекции Финансови одити, Одити за сходство при финансовото ръководство и Одити на осъществяването, в това число на средства от Европейския съюз; ръководител е на Комисията по професионална нравственос към Сметната палата; координатор на активността и връзките на Сметната палата с Борда на инспекторите за НАТО.

Участва в активността на интернационалните професионални организации на ВОИ и техните работни структури.

С решение на Народното събрание от 20 Януари 2023 година тя бе определена за краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на Сметната палата на мястото на освободения Цветан Цветков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР