Констатирани са финансови нарушения в Пирогов и задлъжнялост на болницата.

...
Констатирани са финансови нарушения в Пирогов и задлъжнялост на болницата.
Коментари Харесай

Хинков: Състоянието на „Пирогов е плачевно, очаквам прокурорска проверка

Констатирани са финансови нарушавания в „ Пирогов " и задлъжнялост на болничното заведение. Болницата е в неприятно финансово положение. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

„ Има злоупотреби в самата болница. Аз имам одитен отчет, който съм показал на премиера, на проф. Ангелов, и съм дотук ", заяви здравният министър, наблягайки, че има финансови злоупотреби. Той посочи, че има нарушавания, които са видяни в одитния отчет, направен от инспектората на здравното министерство, като предстоят и други инспекции.

„ Аз повече няма да споделям, тъй като чакам и прокурорски инспекции ", сподели още Хинков, като разясни, че има нарушение на разпоредбите за добър мениджмънт изобщо и финансова дисциплинираност.

Министърът на опазването на здравето акцентира, че ще беседва с шефа на „ Пирогов " по отношение на този одитен отчет и за цялостното положение на болничното заведение, което по думите му е плачевно.

„ Имам допълните съвещания, които би трябвало да проведа и ще си взема окончателното решение ", добави той и добави, че одитът е завършил преди повече от месец.

На въпроса дали е разговарял ли е преди този момент с шефа на „ Пирогов ", Хинков отговори: „ Аз съм разговарял по други тематики. Специално за този одит не съм разговарял и считам да беседвам. "

Попитан дали ще смени шефа на болничното заведение, министърът на опазването на здравето сподели: „ Изглежда не. Дотук. Повече не мога да кажа. "


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР