Констанца. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

...
Констанца. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и членове на комисията посетиха Инспектората за спешни случаи Доброгеа

Констанца. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов и членове на комисията посетиха Инспектората за незабавни случаи Доброгеа, окръг Констанца. Там те се срещнаха с държавния секретар за изключителни обстановки Раед Арафат. Българска парламентарна делегация е на работно посещаване в северната ни съседка по покана на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност на Камарата на представителите на Румъния. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Домакините описаха на своите посетители от България какви ограничения са подхванали за повишението на успеваемостта на реакцията при изключителни обстановки. Те демонстрираха техниката, с която разполагат пожарните в румънските окръзи за избавителни интервенции при трусове, наводнения и други бедствия.
Бяха разисквани и трансграничните планове в бранша, осъществени от двете страни. В рамките на работното посещаване на българската делегация беше маркирано, че има проекти за продан на експертиза и взаимни образования сред българските и румънските медици за реакция. Бе направена и проява по избавяне и гасене на пожар.
Държавният секретар за изключителни обстановки Раед Арафат изясни, че Румъния има департамент за спешни и изключителни обстановки в границите на вътрешното министерство. Той дава отговор за медицинските и немедицинските случаи, като тази интегрирана система ни разрешава да имаме една обща визия за развиването на бранша, добави той.
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов означи професионализма румънските си сътрудници и им благодари за демонстрацията. Няма по-ценно нещо от човешкия живот и по тази причина ви приветствам за благородната идея, която се е трансформирала и във ваша работа, съобщи той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР