Константин Стаменов, упълномощен представител на Стомана, оспори доклада на Софийска

...
Константин Стаменов, упълномощен представител на Стомана, оспори доклада на Софийска
Коментари Харесай

От Стомана-Перник настояват да се изтегли доклад за загубите на вода

Константин Стаменов, акредитиран представител на " Стомана ", оспори отчета на " Софийска вода " в студиото на Нова телевизия. Стаменов неведнъж изрече и възмущението си, че този отчет не е получен от тях по формален път и даже не са ги предизвестили, че ще вършат подобен отчет. От " Стомана " считат даже да стигнат до съда, в случай че отчетът не се изтегли. Според тях този отчет е писан от хора, които в никакъв случай не са били на място и съдържа манипулативни внушения.

Припомняме, вечерта на Бъдни вечер Министерство на вътрешните работи организира спецакция в " Стомана " Перник поради обири на вода. С багери и тежка техника униформени и прокурори влязоха в пернишкия цех.

Константин Стаменов изясни, че методът, по който отчета за загубите на вода по мрежата на ВиК - Перник внушава, че " Стомана " краде вода, а това не е истина. Според отчета на " Софийска вода " - 80% от водата отива в " Стомана ", а не в Перник. Стаменов прочете, че 290 л/с, т.е. 90% от потока към Перник се губи към индустриалната зона от клон 2:

" Ако се прочете, ще се остане с усещане, че се отклонява доста вода. В него написа, че 290 литра в секунда се подават в индустриалната зона в клон 2, а целият оток е 350 литра в секунда Този отчет е писан от човек, който не е стъпвал в Стомана ", уточни той. Директорът сподели, че кранът, за който се сочи, че се излива вода, е заменен, а " Стомана " е на ограничаващ режим. " Няма в " Стомана " вода за индустриални потребности, а хората в Перник да са на режим ", безапелационен бе Стаменов.

Водопроводите на ВиК - Перник фактически минават през територии на " Стомана ", само че при всяка една повреда от управлението са викали и предоставяли достъп на спешните екипи. Още преди месеци те са водили и преписка с ЕСО, защото този клон 2 минава наоколо до електрозахранване на " Стомана ", което основава задоволително сериозен риск, а повреди по клона има доста. Стаменов не отговори на въпрос, съгласно него къде изтича водата, като репликата му беше: " При 70-годишни тръби, къде може да отива водата? ".

Искаме " Софийска вода " да си изтеглят отчета или ще последват правосъдни дейности ", съобщи Константин Стаменов. Той уточни, че производството на " Стомана " е на стеснен режим още от началото на ноември месец, а промишлената вода от " Студена " им е спряна. Те по принцип получавали вода от преди пречиствателната станция. На въпрос дали получават вода от " Пчелина ", Стаменов съобщи единствено, че още преди 15 години са открити големи загуби на вода поради дългото трасе. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР