Константин Папазов и Георги Божков бяха обявени за треньори №1

...
Константин Папазов и Георги Божков бяха обявени за треньори №1
Коментари Харесай

"100 години баскетбол" - с президента Радев, но без спортния министър Кралев

Константин Папазов и Георги Божков бяха оповестени за треньори №1 на последното десетилетие в българския баскетбол - надлежно при мъжете и дамите. Наставникът на " Левски ЛУКойл " се оказа с най-вече купи в този интервал, а Божков пък има най-вече триумфи в женското направление.

Двамата бяха наградени на церемонията, с която бе празнувана и 100-годишнината на баскетбола в България. Тя бе почетена от президента Румен Радев, само че на очи се наби отсъствието на спортния министър Красен Кралев. При това малко по-рано Кралев одобри пристигналите особено за юбилея генерален секретар на ФИБА-Свят Андреас Заклис и президент на ФИБА-Европа Тургай Демирел.

Министърът, който иначе ходи на тържества на всевъзможни федерации, и то по надалеч по-маловажни мотиви, в този момент избра да не се появи. Което провокира съмнения, че е поради нетърпимостта му към президента на България. Двамата влязоха в изострен неприсъствен конфликт около бурните октомврийски събития в БФС и оставката на Борислав Михайлов.

" За мен е невиждано страната да се намесва в една самостоятелна институция (БФС). Управляващите се саморазобличиха, тъй като нито една федерация не носи отговорност за футболно безчинство. БФС няма охранителни или проверяващи функционалности ", съобщи тогава Радев във връзка изявлението на Кралев, че шефът на БФС е отговорен за расисткия скандал на мача България - Англия. Кралев пък не му остана задължен и обществено го упрекна в непросветеност.

Но и без спортния министър своите награди получиха заслужили играчи, треньори, съдии и деятели на баскетбола като Ермила Попова, Атанас Тонев, Валентин Лазаров, Александър Божков, Иван Евстатиев, Симеон Варчев, Станко Стоянов.

Бе избран и тим на последното десетилетие (2010-2019) в състав: Александър Везенков, Александър Янев, Божидар Аврамов, Златин Георгиев, Иван Лилов, Йордан Бозов, Павел Маринов, Станимир Маринов, Станислав Говедаров, Тенчо Банев, Христо Захариев и Чавдар Костов. Това провокира недоволство за какво измежду 12-те не са играчи като Тодор Стойков, Филип Виденов и близнаците Калоян и Деян Иванови. По регламент обаче един баскетболист може да е в тима на някое десетилетие единствено един път, а четиримата бяха в отбора за 2000-2009 година

Съдия №1 пък стана възстановяващият се от тежка злополука Владимир Цеков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР