Константин Папазов благодари на хората пренебрегнали финала на Световното първенство

...
Константин Папазов благодари на хората пренебрегнали финала на Световното първенство
Коментари Харесай

Константин Папазов: Вървим във възходяща линия, което е логично

Константин Папазов благодари на хората пренебрегнали финала на Световното състезание по футбол и пристигнали да поддържат неговите ученици в зала " Универсиада " за успеха против Словакия:

 Младежите до 20 години победиха Словакия с 69-56 на Европейското в София
Младежите до 20 години победиха Словакия с 69-56 на Европейското в София

Българите измъкнаха триумфа в последните минути на мача

" Благодаря на всички хора, които подцениха международното събитие не на годината, а на четири години, и пристигнаха да ни поддържат в залата. Второ благодаря за характера на тима. Мина през рецесия откакто водихме с 19 точки и ги пропиляхме. Точно тогава със самочувствие и най-много с темперамент успяхме да върнем разликата до 13, което ни успокои. Качествата на двата тима са изравнени и през днешния ден спечелихме с това, което нашият тим има.

Ние играем мъчно в нахлуване, бележим малко кошове и точки и в това време има необикновено себераздаване в отбрана. В по-голямата част от мача бяхме тимът, който със отбраната си контролираше събитията на терена.

Сега би трябвало да починем, тъй като изразходваните сили са и прочувствени, и физически. Имаме доста слаб противник в лицето на Молдова преди огромния мач, който би трябвало да изиграем в сряда, с цел да можем да влезе в осмицата, което ще бъде доста огромен триумф за тима. Естествено, това няма да ни задоволи, само че дано караме крачка по крачка. Нямаше да е почтено да загубим през днешния ден, без значение че ние също имахме виновност да се случи този срив.

Характерът, който демонстрира този тим, заслужава възторженостти. Това ме прави спокоен, тъй като ние няма да се предадем пред никого. Има тимове с огромни качества на шампионата, само че ние ще се борим да създадем допустимо най-хубавото за това потомство и за българския баскетбол.

Вървим във възходяща линия, което е разумно. Добре готови сме физически, което не е маловажно в този стадий на шампионата. Трябва да изиграем същия мач с тима на Естония и по-късно - каквото стане. Този тим е бил девети преди две години и задачата ни е да създадем по-добро класиране. Отборът на Естония е от нашата рогозка, просто би трябвало да използван този дух, воля и темперамент от през днешния ден, а и да се надяваме по-добри баскетболни причини ".

 Снимка 368496
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР