Константин Малофеев и Леонид Решетников, които получиха забрана да посещават

...
Константин Малофеев и Леонид Решетников, които получиха забрана да посещават
Коментари Харесай

Асен Агов: Целта на Малофеев и Решетников е да бъдем част от зоната на влияние на Русия

Константин Малофеев и Леонид Решетников, които получиха възбрана да посещават България за период от 10 години, споделят концепцията за възобновяване на Руската империя. Тази идеология има напълно съответни стъпки. Това изясни пред Българска национална телевизия журналистът и анализатор Асен Агов.

„ Малофеев беше доста деен в анексирането на Крим към Руската федерация, той стои зад това Русия да разгласи наказания на вноса на хранителни артикули от Европейски Съюз, в това число от България, с цел да може да продава своите артикули на цени, които той избира в Русия. Така че той завоюва от съветските наказания “, сподели Агов.

„ Малофеев поддържа доста тесни връзки с последна десница в Европа, събира ги постоянно във Виена, в един безценен палат “, добави той.

„ Няма никакво подозрение, че Николай Малинов е потърсил точно него, с цел да се осъществят концепциите на тези центрове в Москва. Те желаят България да бъде част от зоната на въздействие на Русия, т.е. да споделяме ориста на Украйна или експанзията против Грузия “, уверен е анализаторът.

Той счита, че възбраната им да влизат в страната е позитивна.

„ Първоначално всички смятаха, че ГЕРБ има изгода от това нещо. От друга страна си мисля, че то е ориентирано против ГЕРБ. Защото тези, които се кучат с названието „ русофили “, напълно естествено ще отидат да гласоподават за претендента на Българска социалистическа партия Мая Манолова “, разяснява Агов.

„ Руските ползи в България не се пазят по този начин изрично от това съдружие, което сега е на прицел, а от доста авторитетни стопански кръгове, свързани с вноса на нуклеарно гориво, на нефт от Русия “, счита той.

Според него е изцяло допустимо Москва да се опита да се намеси в българските избори. Той счита, че огромният проблем е с киберсигурността на България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР