Константин Костов надделя над представителя на домакините от Гор Азизян

...
Константин Костов надделя над представителя на домакините от Гор Азизян
Коментари Харесай

Константин Костов с европейска титла по бокс

Константин Костов надви над представителя на домакините от Гор Азизян във край на категория до 57 кг на Европейското състезание за младежи и девойки, което се организира в Ереван, Армения.

Арменецът стартира по-агресивно дуела и нападна Костов с ъперкъти и десни крошета в тялото и главата от близка и междинна отдалеченост. Той зае центъра на кръга, до момента в който Костов се движеше с тил към въжетата през по-голямата част от рунда. Българинът не се опитваше да поеме самодейността в свои ръце, а по-скоро контрираше с офанзиви след изнасяне в страни със сайд стопове. Четирима от съдиите присъдиха рунда в негова изгода.

Азизян още веднъж стартира рунда по-агресивно, само че огромна част от ударите му попадаха върху ръкавиците на Костов, или българинът ловко ги отбягваше. Костов използваше страхотни ескиважи и контриращи крошета, с цел да отбелязва попадение след попадение. След средата на втората част силите на арменеца всяка го напуснаха и той поемаше от ден на ден удари. Съвсем справедливо и този рунд отиде в интерес на българина с цялостно единогласие от съдиите.

Костов знаеше, че води в резултата и не поемаше непотребни опасности в офанзива. Неговият противник се хвърли с последни сили да търси поврат, само че отбраната на българина беше на равнище и той не позволи обилни удари в първите две минути от последната част. Офанзивата на арменеца беше най-силна в последната минута и накара Костов да се отбранява в глуха отбрана. Спечелването на последния рунд не беше задоволително за Азизян да обърне дуела и успеха въпреки всичко отиде за България.

Следващ на кръга в Ереван ще се качи Викторио Илиев. Той ще изиграе край в категория до 60 кг против руснака Билал Дакаев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР