Константин Жеваго, украински бизнесмен и бивш депутат, е арестуван във

...
Константин Жеваго, украински бизнесмен и бивш депутат, е арестуван във
Коментари Харесай

Арестуваха в Куршавел бивш кандидат-купувач на ЦСКА и Кремик...

Константин Жеваго, украински предприемач и някогашен народен представител, е задържан във френския планински курорт, заяви съветничката по връзката на Главното разследване на Украйна Татяна Сапян. В рейтинга на " Forbes Украина " Жеваго е третият по благосъстояние със положение за 2.1 милиарда $.

Той нашумя в България през 2008 година. Тогава се опита несполучливо да придобие металургичния комбинат " Кремиковци ", който по това време беше благосъстоятелност на индийския предприемач Прамод Митал. Украинецът се опита да превземе и футболния клуб ЦСКА, който също се държеше от притежателя на " Кремиковци ", само че и тук претърпя неуспех. Жваго пристигна за договаряния в София и даже финансира “черевните ” с един милион евро, с които да покрият незабавни заплащания. След като договорката пропадна, Жеваго си изиска парите, само че те не му бяха върнати в идващите пет години и през 2013 година се заприказва, че може да изиска банкрут на ЦСКА.

" Днес по искане на следователите в Куршевел е задържан Константин Жеваго. Той е разследван в няколко престъпни проиводстства, сега се готвят документите за екстрадицията ", споделя съветничката. През септември 2019. следствието разгласи задочно Жеваго за обвинен в присъединяване в скица по отнемането на 2.5 милиарда гривни (близо 63 милиона евро) от банката " Финанси и заем " посредством офшорни компании. Това се е случило сред 2007-2014 г. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР