Константин Игнатов, който е брат на изчезналата българската "крипто кралица"

...
Константин Игнатов, който е брат на изчезналата българската "крипто кралица"
Коментари Харесай

Братът на криптокралицата Ружа Игнатова се призна за виновен

Константин Игнатов, който е брат на изчезналата българската "крипто кралица " Ружа Игнатова, се призна за отговорен по няколко обвинявания, в това число за пране на пари и машинация, съобщи Би Би Си.

Константин и Ружа Игнатови бяха упрекнати в основаване на финансова пирамида за милиарди през март тази година. Двамата българи, създатели на компанията OneCoin Ltd, са обвинени, че са ръководели многомилиардна пирамидална скица за продажба на измамническа криптовалута.

Според данни на проверяващите по този метод Игнатови са присвоили над 4 милиарда $, употребявайки скица на Понзи.

Българката, упрекната в машинация за милиарди: Вземаш парите, бягаш и обвиняваш някой различен

Българската компания, която стои зад OneCoin към момента продължава работа и отхвърля да взе участие в каквато и да било машинация.

Константин Игнатов беше задържан на интернационалното летище в Лос Анджелис през март.

Още през октомври Игнатов е подписал договорка, която се оповестява чак в този момент. Съгласявайки се с изискванията на обвинителите, Игнатов няма да получи други обвинявания.

Според формалните документи данните, които Игнатов е дал "представляват опасност за здравето и живота му от трети лица ". Документите сочат още, че е допустимо той да бъде включен в американската "Защита на очевидци " и да смени самоличността си.

Константин Игнатов към момента няма присъда, само че го грозят до 90 години затвор поради неговото присъединяване в измамата.

Мъжът е очевидец и по друго дело към OneCoin – това против американският юрист Марк Скот, който е упрекнат в пране на пари от облагите на компанията.

По време на делото Игнатов е разкрил детайлности към изгубването на Ружа Игнатова, чието местоположение към момента не е ясно.

Издирваната за машинация Ружа е била Бизнесдама на годината у нас

По думите на Константин Игнатов сестра му живеела в София преди да изчезне. Те разговаряли по отношение на критиците на OneCoin, като сестра му ги определила като "хейтъри ".

Тя се страхувала, че неин непосредствен човек ще я разкрие пред ФБР.

Игнатов твърди, че сестра му го помолила да ѝ закупи билети за Виена и по-късно за Атина.

Мъжът разкрива, че не е разговарял със сестра си от нейното изгубване. Той наел и частен детектив да я открие, само че без триумф, отбелязва БТВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР