Консорциумът „Соф кънект“ взема летище София на концесия за 35

...
Консорциумът „Соф кънект“ взема летище София на концесия за 35
Коментари Харесай

На концесия за 35 години: ВАС реши консорциумът „Соф кънект“ да вземе Летище София

Консорциумът „ Соф кънект “ взема летище София на концесия за 35 години. Това става допустимо, откакто през днешния ден Върховният административен съд реши да остави в действие решението на Комисията за защита на конкуренцията от 14 ноември 2019 година

С него е доказан изборът от Министерството на превоза, осведомителните известия и технологии, с което за концесионер е избран консорциум „ Соф кънект “.
Новият концесионер на Летище София построява трети терминал до 2030 година Двата по-стари терминала ще бъдат осъвременени още в околните две години
Процедурата беше спряна и стартира правосъден развой, откакто трима от участниците в публичната поръчка за концесионер на аеропорта подадоха тъжби. Това са консорциум „ Витоша “, консорциум сред „ Еърпортс Де Пари “ SA и „ ТАВ Хавалиманларъ холдинг “, както и участникът „ Фрапорт България “.

Съдът е приел, че Комисия за защита на конкуренцията е осъществила дължимия надзор по правомерност и се е произнесла в границите на изследването, което е регламентирано в Закона за концесиите. Тричленният състав на Върховен административен съд е открил също, че вярно Комисия за защита на конкуренцията не е разкрила нарушавания при осъществяване на процедурата, а също и несъответствия сред офертата на спечелилия участник и документите за възлагане на концесията.
Избраха за концесионер на Летище София оператора на Летище Мюнхен Консорциумът „ СофКънект ” е спечелил процедурата
Магистратите одобряват, че Комисия за защита на конкуренцията е направила дължимата инспекция по законосъобразността на дейностите на министъра на превоза, осведомителните известия и технологии както в процедурата за допускането до присъединяване, по този начин и във връзка с сходството на избрания за концесионер консорциум с критериите за възлагане на концесията, посочени в техническата документи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР