Консорциумът “Детско здраве“ с участието на “Главболгарстрой“ е победителят в

...
Консорциумът “Детско здраве“ с участието на “Главболгарстрой“ е победителят в
Коментари Харесай

“Главболгарстрой“ ще строи новата детска болница за 93.4 млн. лв.

Консорциумът “Детско здраве “ с присъединяване на “Главболгарстрой “ е спечелилият в публичната поръчка на здравното министерство за построяването на бъдещата Национална детска болница. Победителят ще извърши всички действия по плана, включващ планиране, строителство и авторски контрол. Консорциумът включва " Главболгарстрой " АД, " ГБС – Пловдив " АД и " Главболгарстрой Интернешънал " АД, а дадената от тях оферта е 77.8 млн. лв. без Данък добавена стойност или 93.4 млн. лева с Данък добавена стойност, покрай тавана на публичната поръчка от 95.4 млн. лв..

В публичната поръчка участваха още два консорциума, като този с присъединяване на " Трейс груп холд " АД отпадна поради липса на задоволително опит, а другият участник, който беше с мексиканско присъединяване даде по-висока цена.

Проектът на Министерство на здравеопазването планува бъдещата Национална детска болница да бъде построена върху незавършеното 30 години скеле на клиниката по педиатрия в двора на Александровска болница, против което има опозиция от гражданска коалиция, включваща родители, неправителствени организации, лекари, архитекти и инженери. Преди празниците те настояха Министерство на здравеопазването да спре публичната поръчка и процедурата да стартира още веднъж с правенето на план за съвременна детска болница в сходство със актуалните трендове в медицината и градоустройството.

Плановете на Министерство на здравеопазването плануват новата детска болница да е на повърхност от 45 000 кв. м. върху остарялото скеле с два съществени 11-етажни корпуса, 6 триетажни и 2 сутерена. Тя ще разполага с 350-400 кревати и в нея би трябвало да влязат съществуващите и разпръснати в други лечебни заведения детски клиники и отделения.

Възложеното от Министерство на здравеопазването обследването на структурата, която е в положение на недодялан градеж към 30 години, откри, че постройката може да бъде довършена и употребена, само че са направени наставления за укрепващи действия. Според архитекти това ще излезе доста по-скъпо от събарянето и построяването на нова болница.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР