Консорциум „Соф кънект“ с летищен оператор Мюнхен е избран за

...
Консорциум „Соф кънект“ с летищен оператор Мюнхен е избран за
Коментари Харесай

Консорциум „Соф кънект“ е избран за концесионер на летище „София“


Консорциум „ Соф кънект “ с летищен оператор Мюнхен е определен за концесионер на гражданско летище „ София “. Това заяви министърът на превоза, осведомителните технологии и известия Росен Желязков.

Консорциумът по думите на министъра, представен от организациите е „ класиран преди всичко с 86,12 точки. На второ място е класиран консорциума сред Еърпорт дьо Пари и Тафхваламаръ холдинг с 80,31 точки. На трето място е „ Фрапорт България “ ЕАД с 80,19 точки. Четвърто място е отредено за консорциум „ Витоша “ (с летищен оператор Манчестър еърпорт груп) със 78,42 точки, а на пето остава „ ССБ София еърпорт Джей ви “ (летищен оператор Копенхаген).

По думите на министъра на 9 май са били позволени за присъединяване всички участници. Комисията за оценка на офертите е разгледала и разискала подадените документи от претендентите. „ Бяха изискани спомагателни уточнения в процеса и петимата участници дадоха разяснения във връзка със заложените въпроси “, изясни министър Желязков, представен от осведомителните организации.
Министърът на превоза напомни, че процедурата за летище „ София “ е почнала на 2 юли 2018 година В хода на процедурата са заложени 3300 въпроса, на които са дадени съответните отговори.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР