Консорциум с водещ партньор Главболгарстрой смени сдружението на Чирен дрилинг

...
Консорциум с водещ партньор Главболгарстрой смени сдружението на Чирен дрилинг
Коментари Харесай

Сдружение Чирен дрилинг 2022 се отказа от разширението на газохранилището в Чирен

Консорциум с водещ сътрудник " Главболгарстрой " смени сдружението на " Чирен дрилинг 2022 " в процедурата за 13 нови сондажа за разширението на газовото вместилище в Чирен. " Булгартрансгаз " оповестява, че поради отвод на първия класиран в процедурата за реализатор е избран вторият.
Изпълнителят, който бе класиран преди всичко  -   " Чирен дрилинг 2022 ", е с водещ сътрудник " Атоменергоремонт " и участник „ Айеней билд “. Мотивите за отхвърли му са " поради справедлива неспособност за осъществяване на дейностите по предмета на поръчката в периода, избран в плана на контракт ", се споделя в известието на възложителя.
Предвид стратегическото значение на плана за възстановяване на енергийната сигурност за страната и района, застраховане на непрекъснатостта и сигурността на газовите доставки и повишение на конкуренцията и ликвидността на пазара на природен газ е взето стимулирано решение за реализатор да бъде избран вторият класиран участник - консорциум " Екзало дрилинг Чирен ". Участници в него са „ Главболгарстрой ", " Главболгарстрой интернешънал ", " Газ проджект девелопмънт ", се стимулира " Булгартрансгаз ". 
" Главболгарстрой ", дружно с американски сътрудници е  изпълнител на наземната част на разширението на газовото вместилище. Договорът с консорциума на “Главболгарстрой ” и американските му сътрудници “Солар Търбайнс Юръп ” и “Ханиуел ” беше подписан на 21 януари. По този мотив в Чирен пристигна и Гюнтер Ферхойген, някогашен еврокомисар по предприемачеството и промишлеността, който в този момент оглавява Международния съвещателен ръб на “Главболгарстрой ”.
Строителната компания би трябвало да построи за 600 дни нова компресорна станция, която да обезпечи непрекъсната работа в режим нагнетяване и рандеман на газ от 10 нови сондажа, както и нова газоизмервателна станция. Оборудването се доставя от американските компании.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР