Консорциум от шест световни инвеститори сключи сделка на стойност 20,7

...
Консорциум от шест световни инвеститори сключи сделка на стойност 20,7
Коментари Харесай

Националната петролна компания на Абу Даби сключи най-голямата сделка в енергийния сектор за 2020 г.

Консорциум от шест международни вложители подписа договорка на стойност 20,7 милиарда $ с Националната петролна компания на Абу Даби (ADNOC), съобщи Си Ен Би Си.

Като част от съглашението, консорциумът ще влага 10,1 милиарда $, с цел да придобие 49-процентов дял в новосформираното дъщерно сдружение на държавната петролна компания - ADNOC Gas Pipeline Assets, което ще им даде права употреба на 38 тръбопровода. ADNOC ще резервира мажоритарния дял от 51% и собствеността на тръбопроводите. Държавната компания също по този начин ще ръководи интервенциите на сдружението и ще дава отговор за финансовите разноски.

Според компанията това е най-голямата инфраструктурна инвестиция в района и най-голямата в света за 2020 година

В консорциума влизат компаниите Global Infrastructure Partners, Brookfield Asset Management, NH Investment & Securities, Snam, канадският пенсионен фонд Ontario Teachers’ Pension Plan Board и  държавният фонд на Сингапур GIC.

„ Щастливи сме, че успяхме да сключим тази договорка и още веднъж да партнираме с някои от водещите международни вложители в областта на инфраструктурата “, разяснява държаният министър на Абу Даби Султан Ахмед Ал Джабер, който е и основен изпълнителен шеф на ADNOC.

„ Това е голямо достижение, изключително като се има поради предизвикателната икономическа атмосфера и бизнес среда, в която се намираме сега. Това е удостоверение за позицията на Абу Даби и  Обединените арабски емирства като надеждни капиталови дестинации “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР