Консорциум Летище Пловдив, в което влизат компаниите ПИМК и Тракия

...
Консорциум Летище Пловдив, в което влизат компаниите ПИМК и Тракия
Коментари Харесай

Летище Пловдив няма да обжалва спряната процедура за...

" Консорциум Летище Пловдив ", в което влизат фирмите ПИМК и Тракия икономическа зона, няма да апелира прекратяването на процедурата за концесията на аеропорта.

Мотивите на пловдивските сдружения са, че в случай че апелират процедурата, то може да блокират за най-малко две години новия конкурс, който бе обявен от Министерството на превоза.

„ Нашата идея още през цялото време бе районът да се развива посредством построяването на съвременно и работещо летище. Нещата по една или друга причина доста се забавиха - с процедурата, по-късно с отказалия се претендент и другите решения по-късно. Ние не желаеме да сочим някого с пръст, или да демонстрираме кой какъв брой е огромен. Ако влезем в дългата процедура по обжалване, то това ще блокира новия конкурс,а и ще опонира, на всичко това, което искахме – районът да се развива с работещо летище ”, изясни Васил Лясков от " Консорциум Летище Пловдив ".

Той се надява от Министерството да започват час по-скоро нова процедура и да бъде определен концесионер, който да постави нужните грижи за стратегическия обект.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР