Консерваторите на германския канцлер Ангела Меркел изключиха каквато и да

...
Консерваторите на германския канцлер Ангела Меркел изключиха каквато и да
Коментари Харесай

Партията на Меркел изключи сътрудничество с "Алтернатива за Германия"

Консерваторите на немския канцлер Ангела Меркел изключиха каквато и да е форма на съдействие с " Алтернатива за Германия ", заявявайки, че антиимигрантската изразителност на крайнодясната партия способства за атмосфера на ненавист, насърчаваща политическо принуждение, съобщи " Ройтерс ".

Решението на управителния съвет на християндемократите публично да отхвърлен " Алтернатива за Германия " идва, откакто водачът им сподели, че популистката партия би трябвало да показа виновността за убийството на подкрепящия имигрантите политик реакционер Валтер Любке.

Председателят на ХДС Анегрет Крамп-Кранбауер уточни предходната седмица, че " Алтернатива за Германия ", най-голямата опозиционна партия в немския парламент, легитимира езика на омразата, който предизвиква крайнодесни симпатизанти да прибягват към принуждение.

Според прокурори крайнодесен симпатизант, арестуван предходната седмица, е виновен за убийството на Валтер Любке на 2 юни. Политикът, дълготраен член на Християндемократическия съюз и началник на районна администрация, бе омразна фигура в крайнодесни форми в интернет, настроени сериозно към решението на Меркел през 2015 година да одобри към един милион бежанци в разгара на бежанската рецесия.

Отприщването на крайнодясно принуждение, включващо крайнодесен тероризъм, процъфтява в атмосфера на подстрекаване в интернет и в обществените медии, се показва в предложение, блокиращо всяка форма на съдействие с " Алтернатива за Германия ".

Някои политици християндемократи, изключително в източните провинции, където партията е най-силна, обявиха по-рано, че консерваторите не би трябвало да изолират " Алтернатива за Германия " и би трябвало да обмислят построяването на обединения най-малко на районно равнище.

АзГ отхвърли изказванията, че антиимигрантската й позиция има виновност за гибелта на Любке и сподели, че членовете й са жертва на крайноляво принуждение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР