Консерваторът Джим Джордан потърси повече време, за да подкрепи колебливата

...
Консерваторът Джим Джордан потърси повече време, за да подкрепи колебливата
Коментари Харесай

Джим Джордан се провали на втория вот за председател на Камарата на представителите на САЩ

Консерваторът Джим Джордан потърси повече време, с цел да поддържа неуверената си кандидатура за най-високия пост в Камарата на представителите на Съединените щати, откакто загуби второ гласоподаване, до момента в който сътрудниците му републиканци смятаха, че аварийна алтернатива за камерата без водач.

Джордан, член на десния фланг на партията с поддръжката на някогашния президент Доналд Тръмп, не съумя да завоюва задоволително поддръжка на гласуването в сряда, с цел да си обезпечи поста ръководител. Той сподели, че чака трето гласоподаване да се организира в четвъртък.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Хаосът в Конгреса на Съединени американски щати продължава, до момента в който Джим Джордан се готви за втори оратор Бившият президент Доналд Тръмп поддържа Джим Джордан за ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кой може да размени Кевин Маккарти като идващ представител на Камарата на представителите на Съединени американски щати? завършек на списъка

„ Просто е мъчително явно, че това, което доста от нашите хора желаят да създадат, ние не можем да създадем “, сподели републиканският представител Стив Уомак, който гласоподава срещу Йордания. „ Бихме желали да изберем представител, само че даже не можем да го създадем. “

Камарата, която съставлява половината от двукамарния законодателен клон на Съединени американски щати, със Сената като втората половина, е без водач повече от две седмици, като продължаващите вътрешни битки разрушават слабото болшинство на Републиканската партия.

Йордания не събра нужните 217 гласа при първото гласоподаване във вторник и получи по-малко гласове при второто гласоподаване в сряда. След гласуването в сряда Джордан сподели, че „ ще продължи да приказва с членовете, ще продължи да работи по въпроса “.

Но втората поредна загуба направи мъчно да си представим път, който би могъл да докара Джордан до председателския пост.

Републиканците обмислят вероятни други възможности за камарата, ако не могат да се спогодят за представител, в това число даване на разширени пълномощия на депутата Патрик Макхенри, който служи като краткотраен ръководител.

Веднъж възприемано като рутинна процедура в Камарата на представителите, нестабилното, само че фино републиканско болшинство се бори да откри консенсус. Групата от към 20 републиканци, които гласоподаваха против Йордания, съставляват редица недоволства, а не идват от едно крило на партията.

Някои показаха убеждението си, че Джордан, твърдо дясна фигура, е прекомерно краен, с цел да управлява тялото. Други възразиха против това, което те разказват като неговите способи за извиване на ръцете за приемане на поддръжка.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР