Консервативното правителство на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис спечели вот на

...
Консервативното правителство на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис спечели вот на
Коментари Харесай

Първа парламентарна победа за Мицотакис

Консервативното държавно управление на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис завоюва избор на доверие след тридневен спор върху политическите изказвания на администрацията, съобщи БГНЕС, базирайки се на Kathimerini.
Общо 158 депутати поддържаха неговото държавно управление, а 142 гласоподаваха срещу.
Партията на Мицотакис " Нова народна власт " завоюва удобно предварителните избори на 7 юли, получавайки 39,9% от гласовете против 31,5% за " Сириза " на предходния гръцки министър председател Алексис Ципрас.
В речта си преди гласуването, Мицотакис съобщи, че неговото държавно управление " няма да разбие очакванията на хората " и даде обещание да направи всичко по силите си, с цел да усъвършенства живота на популацията. След като разгласи понижаване на налозите, той даде обещание, че Гърция " ще се радва на непоклатимост вкъщи и доверие в чужбина ".
Мицотакис сподели и, че Гърция ще извърши главната си цел за примитивен остатък от 3,5% от брутния вътрешен артикул, като настоя, че това " ще бъде допустимо, откакто държавното управление потвърди реформаторските си качества ". Той също по този начин подлага на критика предходното държавно управление на Алексис Ципрас и неговия някогашен финансов министър Янис Вароуфакис, наричайки ги " двойна злополука " поради вредите, които съгласно него са нанесли на гръцката стопанска система. Основното предизвикателство пред Гърция, сподели Мицотакис, е да създава повече благосъстояние и заслужено да го разпределя.
Що се отнася до Договора от Преспа, който той отхвърляше, до момента в който бе в съпротива, Мицотакис повтори, че това е " неприятна договорка ", само че откакто един път е утвърден, той не може да бъде променян едностранно. " Трябва да се борим, с цел да изправим грешките ", сподели той.
От своя страна Ципрас, който в този момент е главният опозиционен водач, отбрани икономическите промени на своята лявата администрация, като упрекна държавното управление в популизъм. Ципрас упреква ръководещата " Нова народна власт " за потреблението на Договора от Преспа за политическа полза и подлага на критика държавното управление за назначението на някогашния началник на полицията Константинос Цувалас, уволнен след смъртоносните пожари от предишното лято в източната част на Атика, като общоприет секретар в Министерството на гражданската отбрана. Лидерът на " Сириза " попита дали консервативното държавно управление ще може да поддържа ограниченията за облекчение, въведени от лявата му администрация, и го упрекна, че обслужва елита.
" Давате малко на мнозина и доста на малко ", сподели Ципрас, предупреждавайки против плануваната от държавното управление приватизация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР