Консервативният лидер Себастиан Курц започна днес преговори с евентуални коалиционни

...
Консервативният лидер Себастиан Курц започна днес преговори с евентуални коалиционни
Коментари Харесай

Себастиан Курц преговаря за ново коалиционно правителство в Австрия

Консервативният водач Себастиан Курц стартира през днешния ден договаряния с възможни съдружни сътрудници, откакто на предварителните парламентарни избори предишния месец неговата Австрийска национална партия (АНП) не съумя да събере нужното болшинство за сформиране на независимо държавно управление, съобщи Ройтерс.

Курц не изключва опцията да ръководи с която и да е от другите четири партии в Народното събрание и стартира проучвателни диалози с класиралите се на второ място социалдемократи и крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), която е на трето място.
Предстоят сложни договаряния за сформиране на държавно управление в Австрия Партията на Себастиан Курц завоюва предварителните избори с 15% преднина
Преди да се срещне с водача на социалдемократите Памела Ренди-Вагнер той сподели пред кореспонденти, че задачата му е да усъвършенства австрийската политическа просвета след изпълнена с клюки предизборна акция и да потърси способи за съдействие сред партиите в Народното събрание.

" Най-важната цел, несъмнено, в средносрочен проект е да се сформира устойчиво и трайно държавно управление ", съобщи Курц. Утре той ще се срещне с останалите две партии – Зелените и " Нова Австрия ".
Себстиан Курц печели предварителните парламентарни избори в Австрия Пет партии влизат в парламента
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР