Консервативният френски опозиционен лидер Лоран Вокие отправи критики към предложенията

...
Консервативният френски опозиционен лидер Лоран Вокие отправи критики към предложенията
Коментари Харесай

Френски консерватор и лидери на протестиращите отхвърлиха изявленията на президента

Консервативният френски опозиционен водач Лоран Вокие насочи рецензии към предложенията на президента Еманюел Макрон в отговор на митингите на " жълтите жилетки ", съобщи ДПА.

" Опасявам се, че днешните дарове, финансирани посредством бюджетен недостиг, ще се окажат налози на следващия ден ", съобщи Вокие пред телевизия Франс 2. Той акцентира, че предложенията на Макрон няма да оказват помощ на доста пенсионери, нито на тези, които зависят от колите си - група, която постави основите на митингите на " жълтите жилетки ", отбелязва ДПА.

Влиятелният водач на протестното придвижване Присия Людоски насочи рецензии към предложенията на президента Макрон и насочи във Фейсбук апел за нови митинги в цялата страна на 27 април, 1-и, 4-и, 8-и, 11-и, 18-и и 25-и май, макар че той отстъпи пред някои от настояванията на протестиращите. Людоски акцентира, че Макрон е отхвърлил настояванията на " жълтите жилетки " за унищожаване на Данък добавена стойност за стоките от първа нужда и желае от французите да работят по-дълго, с цел да финансират неговите отстъпки. Според нея те могат да бъдат финансирани посредством битка с данъчните измами.

Макрон прикани за увеличение на периода на заплащане на пенсионни осигуровки. " Трябва да работим повече, тъй като живеем по-дълго ", съобщи френският президент, представен от ТАСС. Той акцентира, че не възнамерява промени на пенсионната възраст, а да се удължи продължителността на погашение на пенсионните вноски и работещите сами да могат да избират по кое време да излязат в пенсия. Според Макрон това би решило казуса с промяната на пенсионната система.-->

Освен това Присия Людоски порица изявлението на Макрон, че протестното придвижване е било завладяно от склонни към принуждение радикали . " Нито дума за ранените и за злоупотребите на силите за сигурност ", акцентира лидерката на протестиращите, представена от ДПА.
 БГНЕС
След излъчването на речта на Макрон нощес деятелят на " жълтите жилетки " Тиери Пол Валет съобщи, че президентът " приказва като главнокомандващ и не схваща, че би трябвало да прояви невзискателност ". Движението възнамерява да провежда 24-ите си следващи митинги този уикенд, отбелязва АП.

Като част от предложенията си Макрон съобщи също, че възнамерява затварянето на френското административно учебно заведение, наричано " френския Харвард ". То е и знак на френския елитизъм, отбелязва Агенция Франс Прес. " Трябва да изградим нещо, което работи по-добре ", акцентира Макрон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР