Консервативният блок на Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС)

...
Консервативният блок на Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС)
Коментари Харесай

Управляващата коалиция в Германия може да се разпадне

Консервативният блок на Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС) не изключват опцията от разпадането на държавната им коалиция с Германската социалдемократическа партия (ГСДП). Това оповестява през днешния ден вестник " Билд ", като цитира неназовани източници от ХДС, съобщи ТАСС.

Твърдението идва след изказването през вчерашния ден на председателката на ГСДП Андреа Налес, че ще се отдръпна от висшия партиен пост и от поста началник на парламентарната група на социалдемократите в Бундестага. Тя стимулира решението си със слабия резултат на партията на изборите за Европейски парламент, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според консерваторите в близко бъдеще техните съдружни сътрудници отляво може да им предявят неприемливи претенции по дневния ред на държавното управление, което би означавало завършек на така наречен огромна коалиция. Освен това в средите към водача на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер позволяват, че в процедурата по желание на нов водач на ГСДП може да се състои референдум измежду редовите членове дали да се остане в обединението. И това би било изцяло реалистично, в случай че лагерът на съперниците на обединението издигне собствен претендент за ръководител на ГСДП.

Очаква се краткотраен водач на ГСДП да бъде Малу Драйер, която понастоящем е министър председател на провинция Райнланд-Пфалц, а парламентарната група да се оглави от Ролф Мюцених, досегашния заместител на Налес, означи ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР