Консервативният блок на германския канцлер Ангела Меркел се е договорил

...
Консервативният блок на германския канцлер Ангела Меркел се е договорил
Коментари Харесай

Консерваторите на Меркел се договориха за таван на бежанския прием от 200 000 души


Консервативният блок на немския канцлер Ангела Меркел се е договорил да ограничи притока на мигранти до 200 000 души годишно. Това заяви самата тя по време на конференция в Берлин.

„ Това е добра основа за начало на пробните договаряния със Свободната демократична партия (СвДП) и Зелените “, сподели тя, разяснявайки идните договаряния сред блока на Християндемократическия съюз (ХДС) и баварския Християнсоциален съюз (ХСС) с двете по-малки политически сили.

По време на речта си канцлерът съобщи също, че договарянията би трябвало да стартират идната сряда, на 18 октомври. По думите й тя ще организира обособени срещи с двете партии, а два дни по-късно ще се състои и срещата сред всички сили.

„ Много мислих за това по какъв начин да взема поради настояванията на ХСС за това цифрата от 200 000 души да не бъде превишено и да го съвместя с значимото за мен, а точно наложителното право на леговище да бъде обезпечено “, сподели тя.

Ограничението на миграционните потоци към страната са една от основните тематики в идните съдружни договаряния за образуване на държавно управление. Те обаче могат да се окажат по-трудни от предстоящото, защото по-рано през днешния ден от партията на Зелените обявиха, че няма да се съгласят с въвеждане на ограничаване за приема на хора в страната.

„ В евентуални съдружни договаряния това няма да стане “, сподели съпредседателят на партията Джем Йоздемир в изявление.

В тирада от събота самата Меркел също призна, че бъдещите договаряния ще бъдат сложни, само че изрази вяра, че обединението „ ще пристигна на мястото си “. /АФП, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР