Консервативният блок на германския канцлер Ангела Меркел и Социалдемократическата партия

...
Консервативният блок на германския канцлер Ангела Меркел и Социалдемократическата партия
Коментари Харесай

Консерваторите на Меркел и социалдемократите на Шулц се споразумяха за коалиция


Консервативният блок на немския канцлер Ангела Меркел и Социалдемократическата партия на Мартин Шулц са постигнали съглашение за сформиране на съдружно държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от немски медии.

Телевизия А Ер Де, сп. " Шпигел ", в. " Билд " оповестяват, че има съдружен контракт и че последните различия са били преодолени. Те бяха за разпределението на министерските постове, промяната на опазването на здравето и въпроса за срочните трудови контракти.

ДПА заяви, като се базира на осведомен източник, че ГСДП получава министерствата на външните работи и на труда и обществените грижи. Тя имаше тези ведомства и в досегашното държавно управление. Партията получава и министерството на финансите.

Християндемократическият съюз получава министерствата на стопанската система и на защитата, добавя Ройтерс.

Християнсоциалният съюз получава министерството на вътрешните работи. Неговият партиен водач Хорст Зеехофер заемаше твърда линия по въпроса за имиграцията.

Очаква се до края на деня съдружният контракт да бъде показан пред обществеността. Това може да стане и на следващия ден сутринта, съобщи ТАСС.

Изборите в Германия се състояха през септември предходната година. Преговорите сред Меркел и партията на Шулц започнаха при започване на тази година.

Коалиционното съглашение би трябвало да бъде утвърдено на референдум на 463 723-те членове на ГСДП. Очаква се това да стане през първия уикенд на месец март, напомня ДПА.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР