Консервативният блок на германския канцлер Ангела Меркел и Социалдемократическата партия

...
Консервативният блок на германския канцлер Ангела Меркел и Социалдемократическата партия
Коментари Харесай

В Германия има споразумение за нова голяма коалиция

Консервативният блок на немския канцлер Ангела Меркел и Социалдемократическата партия на Мартин Шулц реализираха съглашение за сформиране на съдружно държавно управление, заяви Петер Алтмайер, доскорошен министър на финансите и шеф на канцеларията на Ангела Меркел, представен от " Франс прес " и " Асошиейтед прес ".

" Имаме съдружно съглашение ", сподели Алтмайер.

По-рано през днешния ден ДПА и " Ройтерс " оповестиха, като се позоваха на осведомени източници, че социалдемократите получават министерствата на външните работи и на труда и обществените грижи. Партията имаше тези ведомства и в досегашното държавно управление.

Партията получава също министерството на финансите, министерствата на правораздаването, на фамилното обмисляне и на околната среда. " Ройтерс " прецизира, че Мартин Шулц ще бъде външен министър. Кметът на Хамбург Олаф Шолц от Социалдемократическаат партия ще е новият министър на финансите.

Християндемократическият съюз на Меркел получава министерствата на стопанската система и на защитата, добавя " Ройтерс ".

Християнсоциалният съюз, баварският съдружен сътрудник на Меркел, получава министерството на вътрешните работи. Неговият водач Хорст Зеехофер заемаше твърда линия по въпроса за имиграцията.

Изборите в Германия се състояха през септември предходната година. Преговорите сред Меркел и партията на Шулц започнаха при започване на тази година.

Коалиционното съглашение би трябвало да бъде утвърдено на референдум на 463 723-те членове на ГСДП. Очаква се това да стане през първия уикенд на месец март, напомня ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (238)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР