Консервативният блок на германската канцлерка Ангела Меркел и германските социалдемократи

...
Консервативният блок на германската канцлерка Ангела Меркел и германските социалдемократи
Коментари Харесай

Преговарящите за кабинет в Германия преодоляха ключово препятствие

Консервативният блок на немската канцлерка Ангела Меркел и немските социалдемократи (ГСДП) на Мартин Шулц се споразумяха през днешния ден по въпроса за събиране на разграничените бежански фамилии, с което преодоляха основно затруднение към сформирането на съдружно държавно управление в страната, съобщи ДПА.

Събирането на фамилии на бежанци ще бъде замразено до 31 юли, след което броят ще бъде стеснен до 1000 души на месец, оповестиха за ДПА източници от договарящите екипи на партиите. Може да има някои изключения от този таван при извънредно тежки фамилни случаи, означиха те.

Християндемократите (ХДС) на Меркел, тяхната сестринска баварска партия (ХСС) и ГСДП към този момент имаха съглашение за въвеждане на месечен предел за събиране на фамилии в плана за съдружно съглашение, реализиран при започване на този месец. Дебатът обаче бе още веднъж открит след започването на официални съдружни договаряния, четири месеца след парламентарните избори през септември, резултатите от които не разрешиха сформиране на коалиция в обичайните рамки. Левоцентристката ГСДП преди защитаваше правото за събиране на фамилиите на всички бежанци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР