Консервативната партия на премиера Борис Джонсън ще сложи край на

...
Консервативната партия на премиера Борис Джонсън ще сложи край на
Коментари Харесай

Лондон: След Брекзит ще третираме гражданите на ЕС като останалите имигранти

Консервативната партия на премиера Борис Джонсън ще постави завършек на преференциалното отношение към имигрантите от страни от Европейски Съюз след Брекзит, съобщи Ройтерс, представена от Труд бг.

След като напусне Европейски Съюз, Англия ще спре свободното придвижване на хора от януари 2021 година

„ Напускайки Европейски Съюз, получаваме нова опция за почтено отношение и с цел да подсигуряваме, че всички, които идват тук, ще бъдат третирани еднообразно. В нашата имиграционна система всички ще се подчиняват на идентични правила”, уточни в изказване Джонсън.

Промените няма да важат за всички в заварено състояние. Но в случай че те желаят да запазят този си статут, би трябвало да подадат специфична молба, тъй като по-късно към този момент няма да се употребяват от привилегиите на жители на Европейски Съюз и може даже да бъдат депортирани.

Новите правила плануват изчакване 5 години за достъп до помощи от обществените фондове (в момента жителите на Европейски Съюз чакат за това към 3 месеца).

Друга смяна е прекъсване на опцията детски помощи да се изпращат от работещите чужденци в родните им страни, когато децата им не са във Англия.

От 400 на 625 паунда годишно пък ще бъде увеличена вноската, която чужденец би трябвало да направи, с цел да употребява безплатните услуги на националната здравна система – сега европейските жители не заплащат нищо.

За допускане във Англия към този момент ще е нужно авансово да има отправена покана за работа, без значение от коя част на света идва чужденецът, като изключения ще се вършат само за високо квалифицирани учени и за искащите да стартират бизнес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР