Консервативната партия на премиера Борис Джонсън печели 365 места в

...
Консервативната партия на премиера Борис Джонсън печели 365 места в
Коментари Харесай

Окончателно: Британските консерватори с 365 места в парламента

Консервативната партия на премиера Борис Джонсън печели 365 места в Народното събрание, давайки му болшинство от 80 пред лейбъристите. Това демонстрират окончателните резултати от изборите в четвъртък, написа БГНЕС.
Основната опозиционна Лейбъристка партия завоюва 203 от останалите места, до момента в който Шотландската национална партия е трета с 48. Обявяващите се против Брекзит демократични демократи завоюваха 11 места. Други партии взимат 23, оповестява Агенция Франс Прес.
Борис Джонсън сподели, че работата по осъществяването на проекта за Брекзит ще стартира незабавно щом окончателните резултати от изборите са налице. Той назова изборите „ исторически “, откакто бе разгласен за победител в своя изборен регион Ъксбридж в крайградски Лондон. 
Джонсън приказва малко откакто водачът на Лейбъристката партия Джереми Корбин назова резултатите от изборите във Англия „ доста разочароващи “ за неговата партия, само че се опълчи на натиска да се отдръпна незабавно. 70-годишния Корбин сподели, че няма да управлява Лейбъристката партия при последващи общи избори.
Спечелването на изрично болшинство в Народното събрание ще направи Джонсън най-успешният водач на консерваторите след Маргарет Тачър – различен политик, който беше обичан и мразен съвсем в идентична степен. Това се обрисува като злополука за левия лейбърист Джереми Корбин, който се изправи пред апели за оставката си, даже преди окончателното броене на гласовете. Това е най-голямото болшинство на Торите от времето на Тачър през 80-те години на предишния век и най-ниският брой места за лейбъристите от 1935 година насам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР