Консервативната партия на Борис Джонсън постигна една от най-големите си

...
Консервативната партия на Борис Джонсън постигна една от най-големите си
Коментари Харесай

Пет причини за голямата изборна победа на консерваторите във Великобритания

Консервативната партия на Борис Джонсън реализира една от най-големите си изборни победи през последните години. " Гардиън " обобщава пет аргументи за това.

Брекзит

Посланието на Борис Джонсън, че ще реализира Брекзит, повтаряно неведнъж, наподобява откри отклик измежду хората, изтощени от неналичието на решителност за излизането на Англия от Европейски Съюз. По време на акцията той акцентира, че ще реши въпроса бързо с към този момент готовата договорка, макар че Обединеното кралство ще се насочи към години на търговски договаряния и неустановеност в края на 2020, когато преходният интервал ще свърши. Той също така неведнъж акцентира вероятността вероятно държавно управление на лейбъристите да се насочи към втори референдум.

Простота на посланието

Посланието на торите беше доста по-фокусирано, в сравнение с това на лейбъристите. Джонсън се концентрира с неизменност върху слогана " да изпълним Брекзит ", както и върху обещания за повече служители на реда и медицински сестри.

Лейбъристите имаха голям брой големи политически оферти – от всеобща национализация до безвъзмезден интернет за всички семейства.

Предпазливост

В предизборната стратегия на консерваторите нямаше изключително доста атрактивни политически оферти. Торите желаеха да избегнат злополуката с програмата на Тереза Мей през 2017 година, когато тя разкри непопулярни политики в региона на обществените услуги. Този път партията внимаваше да заобикаля каквито и да било противоречиви обещания. Програмата ѝ беше толкоз внимателна, че даже съдържаше обещания да не прави избрани неща, да вземем за пример да не връща лова на лисици.

Слабостта на лейбъристите

Лейбъристите се сринаха трагично в доста области. На някои места гласовете за консерваторите не се усилиха прекалено много, само че претендент на Джонсън беше преди всичко, тъй като обичайните гласоподаватели на лейбъристите наподобява си бяха останали по домовете или бяха дали своят вот за Партията на Брекзит. Понеслите проваляне депутати по разнообразни способи упрекнаха позицията на партията за Брекзит и управлението на Корбин за спада в гласовете за лейбъристите.

Борис Джонсън

Кандидати разясниха, че въпреки Джереми Корбин да е неизвестен, нямаше необикновен възторг и за Джонсън. Той обаче беше явно по-силен претендент по време на акцията, в сравнение с Мей през 2017 година и взе присъединяване в два лидерски дебата, в които не позволи огромни гафове, въпреки да е податлив към такива. Беше непрекъснат в посланието си. Едва на края на акцията беше неодобрен за това, че не изиска да огледа фотография на малко момче, насила да спи на пода на болница, и че се скри в ледник, с цел да избегне изявление.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (837)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР