Консервативната Нова демокрация на Кириакос Мицотакис убедително води на предсрочните

...
Консервативната Нова демокрация на Кириакос Мицотакис убедително води на предсрочните
Коментари Харесай

Консерваторите на Мицотакис печелят изборите в Гърция с мнозинство, сочи екзит пол

Консервативната " Нова народна власт " на Кириакос Мицотакис безапелационно води на предварителните парламентарни избори в Гърция. Това сочат първите екзит пол резултати, представени от гръцки и международни издания.

" Нова народна власт " се чака да получи сред 42 и 38% от вота, следвана от " Сириза " на премиера Алексис Ципрас с сред 30.5 и 26.5 на 100. Ако това се удостовери, Мицотакис ще може самичък да сформира държавно управление.

Първи публични резултати се чакат към 21 ч. българско време.

Това са първите парламентарни избори, откогато интернационалните избавителни стратегии останаха в историята на Гърция.

От самото начало на изследванията преднината за Мицотакис бе приблизително сред 7 и 13 пункта. Докато гласоподава сутринта, Ципрас съобщи, че сегашната борба е " жизненоважна ". " Борим се с оптимизъм и реителност... по този начин, че жертвите и тежката работа на хората не отидат на вятъра. "

" Ройтерс " споделя, че при идването на Мицотакис в секцията, където гласоподава, той е приветстван от голям брой, което скандира: " Ето го премиера! " По думите му с днешното гласоподаване " гърците взимат ориста си в свои ръце. "

Ципрас свика изборите в края на май измежду съкрушителното проваляне на лявата коалиция " Сириза " (дошла на власт с след това смекчена радикална популистка платформа) на локалните избори. Именно опозиционната " Нова народна власт ", която и тогава водеше във всички изследвания, получи най-вече евродепутати. Още същата вечер министър председателят свика вота с вярата да активизира гласоподавателите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР