Конна база, в която от години се провежда терапия за

...
Конна база, в която от години се провежда терапия за
Коментари Харесай

Терапия с коне помага на деца с Даун и аутизъм

Конна база, в която от години се организира терапия за деца със специфични потребности, има незабавна потребност от вашата помощ. В студиото на Euronews Bulgaria гостува Ваня  Тодорова, основател на конна база „ Ахил “ и ръководител на фондация „ Можем дружно “.

Конната база съществува от девет години и работи като лечебен център за деца със специфични потребности. Собствениците на парцела желаят да го продават и ми насочиха предложение, само че парцелите в този регион са прекомерно скъпи, показа Тодорова.

 
Имаме договаряния с банка за разпределяне на капиталов ипотечен заем. Самоучастието, което банката желае от нас, е към 70 хиляди лв.. Затова стартирахме акция.
Конната терапия е един доста ефикасен способ за помощ на деца с необятен набор от болести - аутизъм, синдром на Даун и други генетични синдроми, проблеми в опорно-двигателната система, уточни тя.

 
Общуването с коне оказва помощ по доста способи. Първо, самото придвижване на коня оказва помощ на децата – да укрепне мускулатурата, да стане тя симетрична. Затоплянето от тялото на коня въздейства да се провиснал мускулите и сухожилията. Чисто прочувствено, построява се връзка сред детето и коня.
Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР